FRIENDSHIP NEDERLAND

Friendship Nederland (opgericht in 2007) steunt het werk van Friendship Bangladesh. Wij doen dit met financiële middelen en door overdracht van know-how, technologieën, systemen en ‘best practices’.

 

De rol van Friendship

Vier miljoen van s ’werelds allerarmste en vergeten mensen wonen op eilanden in het deltagebied van Noord Bangladesh. Aan overstromingen zijn deze Char-bewoners gewend geraakt. Ze redden wat er te redden valt en beginnen opnieuw. De uitdaging is het vinden van een duurzame oplossing waardoor deze vergeten groep mensen zichzelf uit de armoedespiraal kan bevrijden.Friendship helpt door samen met de lokale bevolking te investeren in vaardigheden, middelen en infrastructuur. Hierdoor kunnen mensen met eigen inzet aan de armoedeval ontsnappen en aansluiting vinden bij de economische ontwikkelingen in de rest van Bangladesh. Voor miljoenen Bengalen betekent Friendship hoop op een toekomst in eigen land.

Friendship Projecten in Bangladesh

Friendship Nederland supports healthcare projects in Bangladesh
Students at one of the 7 Friendship ICT-aided scondary schools

ICT-AIDED SCHOLEN: het opleiden van moeilijk bereikbare gemeenschappen.

Op de afgelegen riviereilanden in het noorden van Bangladesh, is onderwijs uiterst moeilijk te realiseren door de slechte bereikbaarheid, het gebrek aan wegen en elektriciteit. Het opzetten van een school is lastig en er zijn in deze gebieden nauwelijks leraren te vinden. De grote uitdaging is het geografische isolement en het gebrek aan gekwalificeerde leraren te omzeilen door gebruik te maken van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en een “out-of-the-box” denkwijze die echte resultaten oplevert.

“Aan natuurlijke omstandigheden kun je niks veranderen. Maar je kunt mensen wel weerbaar maken door ze de juiste vaardigheden en handvaten aan te reiken. Zo kunnen ze met de natuurlijke omstandigheden leren leven. Wij in ons lage kikkerlandje zouden dat als eerste moeten herkennen.”

Peter ter Kulve, Friendship sponsor

HULP VOOR DE ALLERARMSTE IN MOEILIJK BEREIKBARE GEBIEDEN

Leer meer over Friendship en de impact die deze organisatie heeft op de levens van de armen in Bangladesh.

Bestuur

Contact opnemen met Friendship Nederland

Friendship Nederland

Friendship Nederland
Paauwlaan 2
2243 AA Wassenaar
Nederland